Свіжі огірочки — незамінні у літньому меню: багаті на вітаміни та мікроелементи, в них багато вологи (огірок на 95% складається з води),  відмінно засвоюються в спекотні літні дні, та ще й низькокалорійні.

З огірків можна приготувати багато цікавих страв, і це не лише салати: вони абсолютно не втрачають своїх корисних властивостей при термічній обробці, а за смаком нагадують кабачки.


Цікаві страви з огірків

Закуска з огірків по-шведськи

Інгрідієнти:

  • 2 великих огірка
  • сіль.

Заправка: 1 ст. лож. меду, 2 ст. лож. подрібненого кропу, 4 ст. лож. винного оцту (можна замінити яблучним оцтом).

Як готувати:

Огірки вимити, нарізати тонкими кільцями, викласти в друшляк, посолити і залишити на пів години, щоб стікав сік.

Для приготування заправки: змішати мед, кріп і оцет, додати 1ст. лож. води. Все це скласти в банку і теж залишити на пів години.

Потім порізані огірки вийняти з друшляка, розкласти на тарілці, полити заправкою і подавати до столу.

 

Огірковий лимонад

Інгрідієнти на 1 порцію:

  • 1-2 огірка
  • 1 ст. лож. цукрового сиропу
  • 1 ст. лож. лимонного соку
  • 150 мл газованої мінеральної води
  • 1 гілочка чебрецю або м'яти

Як готувати:

Вичавити сік з огірків, додати лимонний сік, сироп і лід — все перемішати і перелити в склянку. Потім слід залити мінеральною водою і прикрасити шматочком огірка і зеленню чебрецю або м'яти.

 

Оладки з огірків

Інгрідієнти:

  • 2-3 огірка
  • 1 яйце
  • 3 ст. лож. борошна
  • 50 г рослинного масла
  • сіль

Як готувати:

Огірки натирають на крупній тертушці, все посолити. Коли огірки пустять сік, його потрібно злити, потім додати яйце, борошно і випікати оладки до утворення золотистої скоринки. Це схоже на те, як ми готуємо оладки з кабачків. Подавати огіркові оладки можна зі сметанкою, йогуртом чи майонезом.


Смачного!