Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ефективний фунгіцид - призначений для боротьби з грибковими хворобами дерев і садово-городніх культур.
Склад: мідний купорос і вапно. У комплексі вони ефективно усувають такі захворювання, як парша, коккомікоз, курчавость і ряд інших, що викликаються грибковими мікроорганізмами.
Приготування бордоської рідини
- Для отримання 10-ти літрів 1% -ного розчину бордоської рідини 100 г мідного купоросу розчинити в невеликій кількості води (не вище 50 ° С), обсяг розчину довести холодною водою до 9 л. В іншому посуді 150 г вапна загасити невеликою кількістю води і довести обсяг вапняного молока до 1 л.
- Отриманий розчин мідного купоросу вилити тонким струменем при помішуванні в вапняне молоко, попередньо процідити отриманий розчин мідного купоросу через тканину або марлю. В результаті змішування розчинів мідного і вапняного молока, рідина повинна бути блакитного кольору.
- При підготовці мідного розчину і вапняного молока можна використовувати залізну посуд. Для того щоб перевірити отриманий результат бордосской суміші беруть чистий звичайний залізний цвях і опускають його в розчин: якщо на цвяху з'явиться мідний наліт, в такому випадку необхідно додати ще вапняного розчину. В іншому випадку, обприскування може викликати опіки листя.
- Перед заливанням в обприскувач, отриманий розчин слід профільтрувати через чисте мідне сито або рідкісну тканину. Бордосскую рідина не можна застосовувати спільно з іншими препаратами. За допомогою обприскувача бордосская рідина наноситься на рослину відповідно до норм витрати і термінами обробки, зазначеними в таблиці:
Культура
Витрата рідини
хвороби
Обробки,% розчину
Яблуня, Груша, Айва
- Молоді дерева - до 2 л. Плодоносні - до 10л
- Парша і ін. Плямистості, Моніліоз
- до цвітіння-3% розчин, після цвітіння-1% розчин
Смородина, агрус, суниця, малина
- до 1,5 л / кущ, до 1л / кущ, до 2л / 10 кущів, до 2л / 10 м2
- Антракноз, септаріоз, іржа, плямистість листя
- до цвітіння -3% розчин, після цвітіння -1% розчин
Томати, огірки
- не більше 2 л / 10м2
- Фітофтороз, макроспаріоз, антракноз, аскохітоз, оливкова плямистість
- в період зав'язування плодів -1%, при перших ознаках хвороби -1%
Дині, кавуни
- не більше 1 л / 10м2
- Бактеріоз, антракноз, пероноспороз
- при перших ознаках хвороби -1%
Буряк
- не більше 1 л / 10м2
- церкоспороз
- при перших ознаках хвороби -1%
Лук, хміль
- не більше 1 л / 10м2
- пероноспороз
- при перших ознаках хвороби -1%