Кількість
|
Вартість
|
||
|
Борне мікродобриво регулює процеси запилення і вуглецевий і білковий обмін, стимулює синтез фітогормонів. Збільшує врожайність і якість одержуваного врожаю. Підвищує імунітет і стійкість рослин до бактеріальних захворювань.
Переваги борних мікродобрив:
- Мікродобриво швидко і повністю засвоюється рослиною.
- Сприяє розвитку генеративних органів.
- Збільшує кількість квіток і попереджає їх абортивного опадання.
- Покращує здатність рослини протистояти бактеріальним хворобам, дуплистості плодів, попереджує гниль.
- Підвищує вміст цукрів.
- Збільшує терміни зберігання продукції.
Застосування бору виправдано в технологіях вирощування більшості с / г культур. Як правило, застосовують його перед цвітінням і в період зростання зав'язі. Наприклад, проти опадання зав'язі плодових порід дерев.
У рослини винограду при нестачі бору відбувається відмирання точки росту пагонів, з'являються освітлення особливого роду (плямиста мозаїчність) між жилками старого листя, пластинки листя стають опуклими, на краях листя утворюються некротичні плями, сповільнюється ріст пагонів, рослина має пригнічений вигляд. При борному голодуванні порушується обмін речовин, слабо розвивається коренева система, не розкриваються бутони і опадають квітки, відбувається горошеніе ягід, під шкіркою ягід виступають некротичні плями, які поширюються на м'якоть.
Це добриво вноситься в ґрунт навесні (1,5- 2,0 г на 1 м 2). Це мізерна кількість, потроху розподіляється рівномірно, тому ми спочатку змішуємо його з піском і тільки потім розсипаємо. Можна так само розводити у воді і поливати грунт лійкою, потім перекопати.
Борну кислоту частіше використовують для позакореневого підживлення (на 10 л води 6-20 г).
Дуже важливе зауваження: борну кислоту спочатку заливають невеликою кількістю гарячої води і тільки потім доливають звичайну воду, щоб розчин потрапляючи на листя не обпік їх.