Свіжі огірочки — незамінні у літньому меню: багаті на вітаміни та мікроелементи, в них багато вологи (огірок на 95% складається з води), відмінно засвоюються в спекотні літні дні, та ще й низькокалорійні.
З огірків можна приготувати багато цікавих страв, і це не лише салати: вони абсолютно не втрачають своїх корисних властивостей при термічній обробці, а за смаком нагадують кабачки.
Цікаві страви з огірків
Закуска з огірків по-шведськи
Інгрідієнти:
- 2 великих огірка
- сіль.
Заправка: 1 ст. лож. меду, 2 ст. лож. подрібненого кропу, 4 ст. лож. винного оцту (можна замінити яблучним оцтом).
Як готувати:
Огірки вимити, нарізати тонкими кільцями, викласти в друшляк, посолити і залишити на пів години, щоб стікав сік.
Для приготування заправки: змішати мед, кріп і оцет, додати 1ст. лож. води. Все це скласти в банку і теж залишити на пів години.
Потім порізані огірки вийняти з друшляка, розкласти на тарілці, полити заправкою і подавати до столу.
Огірковий лимонад
Інгрідієнти на 1 порцію:
- 1-2 огірка
- 1 ст. лож. цукрового сиропу
- 1 ст. лож. лимонного соку
- 150 мл газованої мінеральної води
- 1 гілочка чебрецю або м'яти
Як готувати:
Вичавити сік з огірків, додати лимонний сік, сироп і лід — все перемішати і перелити в склянку. Потім слід залити мінеральною водою і прикрасити шматочком огірка і зеленню чебрецю або м'яти.
Оладки з огірків
Інгрідієнти:
- 2-3 огірка
- 1 яйце
- 3 ст. лож. борошна
- 50 г рослинного масла
- сіль
Як готувати:
Огірки натирають на крупній тертушці, все посолити. Коли огірки пустять сік, його потрібно злити, потім додати яйце, борошно і випікати оладки до утворення золотистої скоринки. Це схоже на те, як ми готуємо оладки з кабачків. Подавати огіркові оладки можна зі сметанкою, йогуртом чи майонезом.
Смачного!